Bryllup forlovelsesringe: Hvad du behøver at vide?

Før den store dag er der den ikke mindre vigtige dag for engagement. Forlovelsesringen, symbolet på foreningen mellem to elskere, har en rig historie.

En gammel historie

I modsætning til vielsesringen har forlovelsesringen en velkendt historie. Vi kan spore det tilbage til antikken. I Egypten, men også i Rom blev en metalring udvekslet – normalt jern – og blev gevindskåret i venstre ringfinger. Denne finger blev ikke valgt tilfældigt. Faktisk blev det antaget, at en vene, der passerede gennem denne finger – Vena Amoris – gik direkte ind i hjertet. Traditionen fortsætter i middelalderen med en simpel ring. Vi foretrak modellerne uden ædelsten, reserveret til ægteskab. Denne ring blev båret af de to elskere.

Det var først i det femtende århundrede, at diamanten viste sit udseende på forlovedeens finger. Det er kæresteren til Charles VII – Agnès de Sorel – der ærer denne tradition med en ring lavet af flere sten. Den ensomme dukkede op med Ægdudens Maximilian af Habsburg, som tilbød sin fremtidige kone, Mary of Burgundy, en ring med en enkelt diamant.

En rig symbolisme

En forlovelsesring er ikke kun en juvel, der viser en forening mellem to fiances. Ringenes ring repræsenterer den uendelige, som naturligvis skal svare til varigheden af ​​kærligheden mellem to væsener. Lavet i et solidt metal, er ringen modstandsdygtig og svarer igen til denne kærlighed. Det er en ring, der symboliserer løfte om en fremtid for to, et hellig engagement.

Det er muligt at vælge en forlovelsesring med en eller flere sten. Selvom solitaire er i dag den mest tilbydes ring, kan vi tilføje sten for at tilføje en særlig betydning. Således vil diamanten svare til evigheden, topazen til troen, smaragden til den sande kærlighed, rubinen til lidenskaben …

Forlovelsesringen kan også indgraveres. Her fremhæves parrets symbolik med en indskrift: dato for mødet, fornavne eller initialer.

Efter bryllupsceremonien kan forlovelsesringen blive brugt i forbindelse med vielsesringen. Men hvis de ikke går sammen, er det så muligt at overføre det til ringfingeren i højre hånd. Hvis du bærer dine to ringe på samme finger, er det sædvanligt at bære vielsesringen ved bunden af ​​fingeren og forlovelsesringen foran, så den “beskytter” brylluppet.

Endelig er forlovelsesringen forbeholdt kvindelige fingre. Manden bærer det ikke. Han tilbyder det som et tegn på kærlighed og engagement.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *